Du kan finde forskellige pressemeddelelser her på pressemeddelelser-gratis.dk Du kan Gratis oprette, udsende og publicere din pressemeddelelser hvis du oprettet dig som bruger.

Netbutik vækster 150 % med fair trade og økologisk modetøj

Firma referance: 
Presse Bureau: 
Udsendt via presswire.dk

Fairtrends har netop haft 2 års fødselsdag med deres netbutik, hvor missionen er at tilbyde moderigtigt fair trade og økologisk kvindetøj, som er produceret med omtanke for både mennesker og miljø. Størstedelen af udvalget hos Fairtrends er fair trade- og økologisk-certificeret af bl.a. WFTO, GOTS og SOIL.

Fra 2011 til 2012 har Fairtrends oplevet en stigende interesse for bæredygtigt og etisk modetøj, og med et øget salg på 150 % er tendensen klar. ”Det er tydeligt, at de kvinder, der handler i netbutikken, går meget op i at tøjet både skal være smart og praktisk, kombineret med god kvalitet, og det, at det er økologisk produceret, vægter utroligt højt,” siger Ina Hermes. Med en så positiv fremgang er der god grund til at fortsætte med at fokusere på de produkter, kunderne efterspørger og interesserer sig for.

Grunden til den stigende interesse for økologisk og fair trade dametøj skyldes muligvis kvindernes bløde værdier, som kommer til udtryk gennem etiske og humanistiske argumenter for at købe tøjet. De køber det med vished om, at de skåner både sig selv og miljøet for giftige kemikalier. Derudover kan de være sikre på, at tøjet er blevet produceret under kontrollerede arbejdsforhold for de ansatte, som også har fået en fair løn for deres arbejde.

Det er jo ingen hemmelighed at man ved at købe fair trade og økologisk tøj kontra konventionelt tøj gør miljøet en tjeneste. For eksempel bliver der brugt over 2000 liter vand på at fremstille en almindelig kommerciel T-shirt. Økologisk og fair trade-produktion reducerer vandforbruget med 60 % på bomuldsdyrkning.
I forhold til i den konventionelle tøjindustri, hvor tøjet maskinvæves, sparer man 1 ton CO2-udledning om året ved at håndvæve, som man gør i fair trade-produktion. Derudover skaber håndvævning 9 gange så mange jobs som ved at bruge maskine.

Kunderne hos Fairtrends kan se de fordele, der er ved at købe økologisk og fair trade tøj.
”Der er ingen tvivl, om at vi kan se, at der et stort potentiale for at udvide sortimentet af fair trade og økologisk modetøj til kvinder. Vi har lige udvidet sortimentet med helt fantastiske og allerede meget populære økologiske jeans fra engelske Monkee Genes,” siger Ina Hermes. Bukserne er certificeret af både GOTS og SOIL som de første og eneste økologiske bukser. Bukseproducenten vælger samarbejdspartnere med stor omhu, og derfor er Fairtrends stolte af at have fået en aftale i hus, for nu at kunne tilbyde disse økologiske jeans som den første og eneste netbutik i Danmark.

Bukserne fra Monkee Genes er allerede at se i netbutikken hos Fairtrends, og der er nye på vej fra forårskollektionen.

fairtrends.dk